Vernisaj de pictură religioasă în parohia Feredeni din Protopopiatul Hârlău

La Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ din parohia Feredeni, Protopopiatul Hârlău, a avut loc vineri, 6 august, expoziția de icoane pe lemn și premierea celor 25 de participanți ai Cercului de pictură religioasă ‘Sf. M. Mc. Gheorghe’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Cercul s-a desfășurat în perioada 20 iunie-20 iulie 2010 și a fost coordonat de doamna Iulia Fotea și de Alina Bărbieru, studentă. Copiii au învățat tehnica bizantină de pictare a icoanelor pe lemn.

‘Ne-am gândit să le oferim tinerilor din parohia noastră ocazia de a desfășura o activitate deosebită în timpul vacanței. M-a încântat nerăbdarea, curiozitatea și dorința lor de a experimenta ceva nou și răbdarea, cumințenia și perseverența pe parcursul activității. Ne-au surprins plăcut câțiva copii care au un real talent și care au fost un mare sprijin pentru cei cu mai puține înclinații artistice. Consider că nu au învățat doar o tehnică de pictură. Icoana este și va fi mereu o punte de legătură între sufletul omului și Dumnezeu. Sunt sigură că acum, după ce au depus atât de mult efort în realizarea unei icoane cu mânuțele lor, o privesc cu alți ochi și poate realizează mai mult importanța acesteia în Biserica noastră. Mă bucur că am reușit să ajungem la sufletele lor, să le creem amintiri plăcute într-un cadru de rugăciune, dragoste și prietenie. Au socializat și-au facut prieteni noi, chiar dacă fac parte dintr-o comunitate relativ mică’, a mărturisit Iulia Fotea.

Subliniem că ocrotitorul cercului de pictură este Sf. Mare Mucenic Gheorghe ale cărui sfinte moaște se află în biserica Feredeni din anul 1748.

Comentarii Facebook


Știri recente