Vernisaj de icoane închinate praznicului Nașterii Domnului, în Episcopia Devei și Hunedoarei

Cu binecuvântarea Preasfinției Sale Gurie, arhipăstorul românilor ortodocși hunedoreni, Episcopia Devei și Hunedoarei împreună cu Inspectoratul Școlar al Județului Hunedoara a derulat în școlile hunedorene, la finele acestui an, proiectul educațional-religios „Copiii în lumina credinței”, proiect ce avut drept scop realizarea unor icoane – pe hârtie, lemn și sticlă – închinate măritului praznic al Nașterii Domnului, după cum ne-a mărturisit Pr. Consilier cultural Florin Dobrei.

Vernisajul acestei expoziții de icoane a avut loc miercuri, 19 decembrie 2012, de la orele 13.00, la sediul Inspectoratului Județean, în prezența inspectorilor de învățământ și a numeroși profesori și elevi.

Câștigătorii acestui proiect-concurs au fost:

ANDREȘAN ANDA (Liceul Teoretic „Traian”, prof. coord. Alba Nicoleta);

SIMINIUC IULIA ANA-MARIA (Liceul Teoretic din Ghelari, prof. coord. Vizitiu Carmen Ecaterina);

STOIA CĂLINA (Colegiul Tehnic „D. Hurmuzescu” din Deva, prof. coord. Nealcoș Alina);

GIURGIU ALEX (Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara, prof. coord. Voivizeanu Simona);

IURCUȚ MELANIA (Școala Primară din Pojoga, prof. coord. Cioară Aniela);

BOC ALEXANDRA (Liceul de Arte „Sigismumnd Toduță” din Deva, prof. coord. Cibu Emanuela);

CIORCILĂ ALEXANDRA (Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, prof. coord. Gal Anamaria).

La final, un grup de elevi ai Liceului de Muzică și Arte Plastice „Sigismund Toduță” din Deva a interpretat, pe un fundal instrumental, un frumos buchet de colinde tradiționale românești.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…