Vechiul centru mănăstiresc de la Apostolache, jud. Prahova, a intrat în restaurare

Începând de săptămâna trecută, în Parohia Apostolache din județul Prahova au fost demarate lucrările de restaurare a vechiului centru mănăstiresc din localitate.

‘La centrul mănăstiresc de la Apostolache se vor executa lucrări de restaurare și conservare la biserica fostei mănăstiri, la casa parohială, la zidul de incintă, la anexa gospodărească, dar și la aleile carosabile și pietonale. Lucrările sunt finanțate din fonduri structurale europene nerambursabile. Ne bucurăm mult că putem contribui la reînvierea acestei vetre de spiritualitate, iar activitatea de restaurare și conservare de aici este un imbold și o speranță că vom putea accesa fonduri europene și pentru alte monumente istorice din protoieria noastră’, a spus părintele protoiereu Valentin Cazan, din Protoieria Urlați, pentru ‘Ziarul Lumina’.

Acest ansamblu a fost realizat în vremea domnitorului Matei Basarab începând cu mijlocul secolului al XVII-lea și finalizat între anii 1645 și 1652 de comisul Apostolache și de soția sa, Voichița, în jurul unei biserici cu hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’. Centrul mănăstiresc de la Apostolache este înscris pe lista monumentelor istorice din județul Prahova.

Comentarii Facebook


Știri recente