Vechi biserici își serbează astăzi hramul

De sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului își prăznuiesc hramul mai multe biserici din București. Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, se află astăzi în mijlocul credincioșilor Parohiei Doamnei din cadrul Protopopiatului III Capitală, care prăznuiesc astăzi hramul lăcașului de rugăciune, monument istoric din anul 1683. Preasfinția Sa săvârșește Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de slujitori, potrivit Ziarul Lumina.

În sărbătoare se mai află astăzi și biserica Parohiei Schitul Măgureanu și biserica Parohiei Vovidenia, ambele din cadrul Protopopiatului I Capitală, și biserica Parohiei „Sfinți” din Protopopiatul III Capitală, închinate sărbătorii Intrării în Biserică a Maicii Domnului. Alte parohii din Arhiepiscopia Bucureștilor care își sărbătoresc astăzi hramul sunt: Parohia „Sfântul Pantelimon” din Ploiești, Protoieria Ploiești, care are al doilea hram sărbătoarea de astăzi, Parohia Pleașa din cadrul aceluiași protopopiat, Parohia Chiojdeanca din județul Prahova, Protopopiatul Urlați, și Parohia Filip Văleni din orașul Vălenii de Munte, de pe strada Libertății.

Astăzi își serbează hramul Mănăstirea Snagov, care se găsește pe insula din partea de nord a lacului Snagov de lângă București. Biserica Mănăstirii Snagov, ridicată în anul 1408, este unul dintre cele mai importante monumente de artă medievală creștină din Țara Românească. Și Schitul Vovidenia din județul Neamț, ridicat în secolul XVII, își serbează astăzi hramul. În sărbătoare se află astăzi și Bisericuța „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din localitatea Ciuta, județul Buzău, construită în 1762, biserica de lemn din localitatea Nănești, județul Vrancea, construită în anul 1776, biserica din Crainici, județul Mehedinți, ridicată la 1818, Mănăstirea Colilia din județul Constanța, Biserica „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Horezu, denumită și „Biserica din târg”, județul Vâlcea, ridicată între anii 1800 și 1804, biserica din Mierlești, sat Bărbătești, județul Vâlcea, ridicată în anul 1776.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…