Vecernie misionară la Tulcea

Numeroși credincioși au participat duminică, 22 ianuarie, la Slujba Vecerniei în biserica cu hramul Sfântul Mucenic Gheorghe din Tulcea. Slujba a fost oficiată de către P.S. Visarion, Episcopul Tulcii înconjurat de un sobor de 20 de preoți și diaconi în prezența a numeroși credincioși.

De asemenea, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt duhovnicesc arătând că anul 2012 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind „Anul Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor”.

„Să ne străduim să-i ajutăm pe cei bolnavi și cu cuvântul rugându-ne pentru ei dar și cu fapta oferindu-le sprijinul nostru ca să poată purta cu resemnare crucea suferinței lor” a precizat Preasfinția Sa.

La final pr. Zamfir Veniamin de la parohia Mineri, prot. Tulcea a rostit un cuvânt de învățătură legat de Taina Sfântului Maslu și roadele ei duhovnicești în viața credincioșilor.

În fiecare lună preoții din municipiul Tulcea ca și cei din împrejurimi participă pe grupe la săvârșirea slujbei Vecerniei misionare într-o biserică din oraș slujba însoțită de rostirea unui cuvânt de învățătură, după cum ne informează Arhid. Vasile Iulian.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…