Vecernie misionară în Parohia Ilidia din Episcopia Caransebeșului

Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a vizitat sâmbătă, 13 noiembrie, Parohia Ilidia, din Protopopiatul Oravița, păstorită de părintele Boboc Adrian, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Cu acest prilej, a săvârșit slujba Vecerniei, alături de un sobor de preoți și diaconi, în biserica parohială cu hramul ‘Pogorârea Sfântului Duh’. Răspunsurile au fost date de corala preoților din Protopopiatul Oravița, dirijată de părintele Petru Boru. La momentul cuvenit, Preasfințitul Lucian a rostit un cuvânt de învățătură ziditor de suflet.

‘Am dorit mult să vin în mijlocul dumneavoastră și am dorit ca această slujire să se întâmple în anul mântuirii 2010, și iată că suntem împreună la ceas de seară la slujba Vecerniei, înainte ca să intrăm în Sfântul și Marele Post al Nașterii Mântuitorului Hristos, în această seara binecuvântată, adunându-ne cu toții aici în biserica închinată praznicului Pogorârii Sfântului din Ilidia ca să aducem slujbă și jertfă de seară Preasfintei Treimi, Tatălui, Fiului și Sfântului Duh’, a spus PS Lucian. La final, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a împărțit iconițe tuturor credincioșilor prezenți, după care a vizitat casa parohială și a purtat discuții cu credincioșii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…