Vecernia cu Litie și Procesiunea de Sfântul Antim Ivireanul la Râmnic

La 26 septembrie 2012, începând cu orele 17:00, cu prilejul prăznuirii Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, Ocrotitorul spiritual al Râmnicului, în fața Catedralei Arhiepiscopale, pe o scenă special amenajată, a fost săvârșită în cinstea Sfântului slujba Vecerniei cu Litie de către Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La slujbă a luat parte și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

După slujba Vecerniei a urmat Pelerinajul cu icoana Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul pe traseul: Arhiepiscopie – Calea lui Traian – Biserica Cuvioasa Parascheva – Paraclisul Arhiepiscopal Buna Vestire – Primărie – Troița Sfântul Antim Ivireanul – Arhiepiscopie. Din soborul de ierarhi care a participat la procesiune au făcut parte: Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului

În fața Primăriei, unde se află Troița Sfântului Antim, după rugăciunea închinată Sfântului, Preasfințitul Părinte Nicodim a rostit un cuvânt dedicat prăznuirii Sfântului Martir Antim Ivireanul, urmat de alocuțiunea Domnului Primar Emilian Frâncu.

Participanții la procesiune, preoți, profesori, elevi seminariști, liceeni și credincioși au purtat în mâini steaguri cu sfinții ocrotitori ai Râmnicului, icoane cu Sfântul Antim și Sfântul Calinic de la Cernica și torțe aprinse.

La întoarcerea din procesiune în fața Catedralei Arhiepiscopale, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de binecuvântare mulțumind tuturor pentru participare, potrivit arhiram.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente