Vaticanul si-a reafirmat in urma cu cateva zile opozitia ferma fata de clonarea umana

Vaticanul si-a reafirmat in urma cu cateva zile opozitia ferma fata de clonarea umana dupa ce guvernul britanic a aprobat efectuarea unor experimente de clonare umana in scopuri terapeutice, informeaza catholica.ro. Purtatorul de cuvant al Vaticanului, Joaquin Navarro-Valls, a amintit ca Papa Ioan Paul al II-lea ‘a condamnat dintotdeauna toate formele de clonare umana’ in discursurile si documentele sale. Navarro-Valls a mai declarat ca Vaticanul va reactiona in continuare la permisiunea acordata cercetatorilor britanici.

Marea Britanie a devenit astfel, vinerea trecuta, a doua tara dupa Coreea de Sud care a depasit barierele eticii acordand licente pentru clonare umana. Acordul a fost dat pentru un experiment de studiere a celulelor radacina in timpul caruia va fi conceput un copil, apoi ucis la putin timp. Beneficiarii licentei sunt cercetatorii de la Universitatea Newcastle, care studiaza diabetul.

Atitudinea Sfantului Scaun se adauga protestelor venite din intreaga lume, din partea comunitatii stiintifice, dar si din partea Bisericilor.

Comentarii Facebook


Știri recente