Vaticanul este indemnat sa obstructioneze filmul lui Gibson ‘The Passion of Christ’.

Abraham Foxman, unul dintre cei mai infocati lideri evrei, a cerut Vaticanului sa urgenteze instruirea romano-catolicilor din intreaga lume, pentru a respinge vizionarea controversatului film al lui Mel Gibson, ‘Passion of Christ – Patimile lui Hristos’, transmite Reuters. Multi evrei si-au exprimat ingrijorarea vis-a-vis de faptul ca pasaje din Evanghelie sunt amestecate cu viziuni din secolul al XIX-lea despre misticismul calugaresc, acest aspect atribuindu-i peliculei conotatii antisemite.

‘Filmul ii portretizeaza pe evrei ca fiind insetati de sange si razbunatori. Este versiunea lui Gibson despre Evanghelie; este Evanghelia lui Gibson si nu cea a Romei. Sper ca Vaticanul si Biserica Romano-Catolica sa ia pozitie si sa-si apere drepturile, deoarece ceea ce reda filmul contrasteaza cu ceea ce ne invata Biserica de 40 de ani incoace. Daca Biserica va aminti milioanelor de oameni care vor vedea filmul ca este doar o interpretare a Evangheliei, a istoriei biblice, voi lua masura de a inlatura acuzatiile de antisemitism’. Foxman s-a intalnit cu o serie de oficiali de la Vatican, cerandu-le ca episcopii din Congregatii sa orienteze oamenii asupra valorii artistice a filmului si nu asupra portretisticii pur evanghelice.

De asemenea, acesta l-a provocat pe Gibson, care este membru al unui grup romano-catolic traditionalist, sa faca publica, dupa lansarea filmului, ideea ca pelicula nu ii invinuieste nici pe evrei si nici pe nimeni altcineva.

La inceputul anului 2004, Vaticanul a fost tinta mai multor controverse vis-a-vis de pozitia rezervata a Papei Ioan Paul II asupra filmului, care nu a facut nici un comentariu public. James Caviezel si Maia Morgenstern fac deja campanie filmului si iau apararea acestuia.

Multiplele afirmatii la adresa productiei lui Gibson au starnit pana si curiozitatea primei doamne de la Casa Alba, Laura Bush, care a declarat ca ‘suna foarte interesant si doreste sa vada filmul’.

Comentarii Facebook


Știri recente