Vârstnicii, sărbătoriți în Bihor

La Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice din cadrul Asociației de asistență socială ‘Episcop Nicolae Popovici’ al Parohiei Băița, Protopopiatul Beiuș, a avut loc o manifestare dedicată persoanelor instituționalizate, la care au participat reprezentanți ai Episcopiei Oradiei, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, Administrației Sociale Comunitare Oradea, Primăriei Nucet, Spitalului de Psihiatrie Nucet și membrii asociației. O altă acțiune filantropică a avut loc în Parohia Popești, Protopopiatul Marghita, la Centrul medico-social de bătrâni, informează mitropolia-ardealului.ro.

La Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice din cadrul Asociației de asistență socială ‘Episcop Nicolae Popovici’ a Parohiei Băița a avut loc o slujbă de Te Deum oficiată de pr. Laurențiu Lazăr, consilier social-filantropic al Episcopiei Oradiei, împreună cu pr. Mircea Bursașiu de la Parohia Vașcău și pr. Nicolae Bura, parohul Băiței, coordonatorul acestui așezământ. Pr. Laurențiu Lazăr a transmis cuvântul de binecuvântare al Preasfințitului Sofronie, Episcopul Oradiei, pentru cei aflați în ocrotirea centrului.

Festivitatea a continuat cu un program artistic susținut de elevii Școlii cu clasele I-VIII Nucet, care, alături de Colegiul Tehnic ‘Ioan Ciordaș’ din Beiuș și Asociația ‘Episcop Nicolae Popovici’, participă la activitățile din cadrul parteneriatului ‘Puncte de legătură între generații’, ce constă în vizite regulate la sediul centrului.

Centrul din Băița, inaugurat la 23 aprilie 2010, funcționează la capacitatea maximă de 40 de locuri. Vârstnicii beneficiază de hrană, sală de recreere, cabinet medical, cabinet de kineto-fizioterapie, precum și de consiliere și asistență spirituală, fiind deserviți de un număr de 21 de angajați. Funcționarea în condiții deosebite a centrului se realizează cu fonduri de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, din donații și sponsorizări, precum și cu produse obținute din microferma instituției, unde se cresc vaci, porci, păsări și iepuri și din exploatarea unei parcele de teren agricol.

Sărbătoare la centrul din Popești

Pr. Cornel Baciu-Borz de la Parohia Popești, Protopopiatul Marghita, a oficiat slujbe de binecuvântare și a rostit rugăciuni pentru bolnavi la Centrul medico-social de bătrâni din localitate, coordonat de dr. Kekedi Judit. La acțiune au participat autorități reprezentate de primarul Dorin Curtean, care au facilitat distribuirea de daruri pentru bătrâni. Un grup de elevi de la Liceul Tehnologic Popești, pregătiți de profesoarele Florentina Baciu-Borz și Hundemer Ildiko, au prezentat vârstnicilor un program artistic de cântece și dansuri.

Comentarii Facebook


Știri recente