Valori culturale românești, la final

Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Veniamin Costachi’ de la Mănăstirea Neamț a găzduit, în perioada 25-27 mai, a VII-a ediție a parteneriatului interjudețean ‘Valori culturale românești’, după cum ne informează Ziarul Lumina, Ed. Moldova.

Proiectul a fost inițiat de Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț și Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’ din Iași. În buna desfășurare a proiectului s-au implicat la această ediție prof. dr. Lăcrămioara Iordăchescu, inspector în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași, pr. prof. Ioan Mihoc, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Veniamin Costachi’ de la Mănăstirea Neamț, prof. Viorel Laiu din partea Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț, prof. Sorin Sitea de la Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’ Iași, prof. Luminița Bordianu și prof. Mihaela Toma de la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț și prof. Daniela Lupiș de la Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’ Iași.

Prin obiectivele propuse, complexitatea temelor abordate și dimensiunea spirituală, proiectul ‘Valori culturale românești’ se individualizează ca o manifestare unică la nivel național. Deschiderea festivă a celei de-a VII-a ediții a debutat cu intonarea imnurilor celor două școli partenere. Au fost rostite alocuțiuni de pr. prof. Ioan Mihoc, prof. dr. Lăcrămioară Iordăchescu, pr. prof. Viorel Laiu și prof. Sorin Sitea, coordonatorii proiectului. În cadrul acestei ediții, pr. lect. univ. dr. Mihai Vizitiu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ din Iași a susținut conferința ‘Hristos și tinerii’, iar dr. Sorin Iftimi, cercetător în cadrul Complexului Muzeal Național Moldova Iași, a prezentat lucrarea ‘Lemnul Sfintei Cruci și Țările Române în secolele XV-XVIII’. De asemenea, a avut loc concursul de istorie și religie ‘Oltea Doamna’. Programul a mai cuprins vizite documentare la mănăstiri, un meci de fotbal, participarea la Sfânta Liturghie, dar și alte activități educative sau recreative.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…