„Valori culturale românești”, ediția a VII-a

La Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Veniamin Costachi’ de la Mănăstirea Neamț va avea loc, în perioada 25-27 mai, a VII-a ediție a parteneriatului interjudețean ‘Valori culturale românești’. Proiectul a fost inițiat de Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț și Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’ din Iași, derulându-se de două ori pe an.

După cum a relatat pentru Ziarul Lumina pr. prof. Viorel Laiu, spiritualul seminarului, invitații acestei ediții vor fi pr. lect. univ. dr. Mihai Vizitiu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ din Iași, care va susține conferința ‘Hristos și tinerii’, și dr. Sorin Iftimi, care va prezenta lucrarea ‘Lemnul Sfintei Cruci și Țările Române în secolele XV-XVIII’.

‘Programul va cuprinde participarea elevilor și a profesorilor la orele de curs, prezentarea unor momente artistice și organizarea concursului de istorie și religie ‘Oltea Doamna’. Unul dintre cele mai așteptate momente este jocul de fotbal dintre cele două școli, învingătoarea urmând să câștige ‘Cupa Prieteniei’. Toți participanții vor asista duminică, 27 mai, la slujba Sfintei Liturghii în Biserica ‘Sfântul Ioan Iacob’ a seminarului’, a spus pr. prof. Viorel Laiu. Colegiul ‘Mihai Eminescu’ va participa la acest parteneriat cu 50 de elevi și profesori, însoțiți de prof. dr. Lăcrămioara Iordăchescu, inspector în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași, prof. Daniela Lupiș, prof. Doina Calistru și prof. Sorin Ștefan. Manifestarea va fi coordonată de prof. Sorin Sitea de la Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’ Iași și de pr. prof. Viorel Laiu, din partea Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț.

Comentarii Facebook


Știri recente