Va fi sfințită o capelă militară în Constanța

Cu două zile înainte de prăznuirea ocrotitorilor spirituali, Capela militară „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – III din Constanța va fi târnosită duminică, 19 mai, ora 7:45, de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, informează „Ziarul Lumina”.

Evenimentul deosebit de important din viața parohiei va fi sărbătorit încă de vineri, 17 mai, începând cu ora 17:00, când vor fi aduse spre închinare credincioșilor părticele din moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena, ale Marelui Mucenic Gheorghe și ale Sfântului Apostol Filimon, informează Biroul de comunicare al eparhiei. Lăcașul de cult se află în incinta Comandamentului Brigăzii 9 Mecanizate (Km 4-5) și a fost construit între anii 1996 și 1999, după planurile bisericii de lemn de la Mănăstirea „Sfânta Maria” – Techirghiol, la inițiativa generalului de brigadă Constantin Zeca, comandantul Corpului Armată „Mărășești”, și a preotului militar Emil Munteanu.

După finalizarea construcției, la 22 februarie 1999, a fost săvârșită slujba sfințirii mici a capelei, dată la care Corpul 9 Armată „Mărășești” împlinise 120 ani de la înființare. Capela militară mai are și hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, patronul spiritual al trupelor de uscat.

Comentarii Facebook


Știri recente