Universitatea din Pitești la 50 de ani de la înființare

În cadrul manifestărilor prilejuite de împlinirea a 50 de ani de la înființarea Universității din municipiul Pitești, astăzi, 1 noiembrie 2012, senatul universitar a oferit titlul de Doctor Honoris Causa părintelui arhimandrit Roberto Giraldo, rectorul Institutului Ecumenic „San Bernardino” din Veneția.

La acest eveniment a participat și Întâistătătorul Eparhiei Argeșului și Muscelului, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, potrivit eparhiaargesului.ro.

Universitatea Pitesti la 50 de ani de la infiintare – 1 noiembrie 2012Părintele profesor Dr. Roberto Giraldo s-a născut în 9 august 1944. Dorind să își dedice viața Bisericii, cercetării teologice și ecumenismului, a îmbrățișat viața monahală în cadrul Ordinului Franciscan, fiind hirotonit preot în 14 iunie 1970.

Din anul 1996 a devenit director al Institutului de Studii Ecumenice „San Bernardino” din Veneția, încorporat în Facultatea de Teologie a Universității Pontificale „Antonianum” din Roma.

În data de 19 septembrie 2005, Facultatea de Teologie „Sf Mc. Filoteia” din Pitești a încheiat un parteneriat cu institutul venețian. Astfel, părintele Roberto Giraldo, în perioada 2008-2012, a ținut diferite cursuri studenților și masteranzilor teologi piteșteni, fiind abordate teme de actualitate privind relațiile între biserici și dialogul ecumenic. De asemenea, în anul 2007, trei licențiați ai Facultății de Teologie din Pitești au fost acceptați pentru studii de masterat la Institutul „San Bernardino” din Veneția.

Au urmat frumoase și apreciate manifestări științifice de dialog teologic care s-au desfășurat în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. În final cei prezenți la acest eveniment au asistat la un program oferit de studenții Facultății de Teologie „Sf. Mc. Filoteia” din Pitești.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…