„Universitatea de vară de la Izvorul Mureșului”, județul Harghita

La Izvorul Mureșului începe mâine, 11 august, o nouă ediție a Universității de vară a românilor de pretutindeni intitulată „Universitatea de vară de la Izvorul Mureșului”, informează Radio TRINITAS. Manifestarea va reuni liderii comunităților românești din diasporă, oameni politici și studenți. Întâlnirea are ca temă „România Europeană și românii de la frontiera Uniunii Europene”.

Directorul Centrului European de Studii Covasna și Harghita, Ioan Lăcătușu a arătat că „Scopul Universității îl constituie dezbaterea problemelor cu care se confruntă comunitățile românești din vecinătatea României și cele din țară care trăiesc în medii multietnice și pluriconfesionale, în vederea prezervării și afirmării identității naționale.

„La ediția din acest an participă liderii ai comunităților românești din jurul frontierelor și din Balcani, din Basarabia, oameni politici din România, lideri de opinie din cele două state românești, jurnaliști, studenți, lideri ai forumului civic al românilor din Covasna, Harghita și Mureș și ai Asociației Romano Catolice „Dumitru Mărtinaș” din Bacău, cercetători și profesori universitari. În program sunt prevăzute teme generoase care vizează analiza unor probleme de mare actualitate cu participarea factorilor implicați și a celor care au responsabilități din partea autorităților de stat”, a mai adăugat Directorul Centrului European de Studii Covasna și Harghita, Ioan Lăcătușu.

Manifestarea este organizată de Centrul European de Studii Covasna-Harghita, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxa a Covasnei și Harghitei .

Comentarii Facebook


Știri recente