Unirea Principatelor sărbătorită la Patriarhia Română

Astăzi, 23 ianuarie a.c., Patriarhia Română, împreună cu Președinția României și Academia Română, organizează un moment aniversar dedicat împlinirii a 150 de ani de la Unirea Principatelor Române (1859-2009), la Catedrala patriarhală și la Palatul Patriarhiei din București.

La manifestări vor participa președintele României, domnul Traian Băsescu, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și ierarhi ai Sfântului Sinod, demnitari de stat, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, domnul academician Dan Berindei, vicepreședinte al Academiei Române, și alți membri ai Academiei Române, membrii Permanențelor Consiliului Național Bisericesc și Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor, profesori de teologie, precum și alți invitați.

Vor susține cuvântări despre semnificația importanța istorică a Unirii Principatelor Române din anul 1859, Excelența Sa domnul Traian Băsescu, președintele României, domnul academician Dan Berindei, vicepreședintele Academiei Române, și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Ceremonia se va încheia cu un scurt moment muzical patriotic, susținut de orchestra și grupul psaltic „Anton Pann” din București.

Pentru a marca aniversarea a 150 de ani de la Unirea Principatelor Române (1859-2009), în cadrul momentului aniversar va avea loc lansarea volumului de studii „Biserica Ortodoxă Română și Unirea Principatelor – moment aniversar 1859-2009” volum editat de către Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor, care au emis și o medalie aniversară, având imprimate chipul domnitorului Alexandru Ioan Cuza (avers) și imaginea Catedralei patriarhale (revers), în care a fost primit Alexandru Ioan Cuza, la 8 februarie 1859, ca domnitor al Principatelor Române.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr.17/ 23 ianuarie 2009)

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…