UN PREOT HARNIC TRECUT LA VIAȚA VEȘNICĂ – Preacucernicul Părinte Pr. Marin Moldoveanu – (1958 -2011)

În ziua de 13 octombrie 2011 a trecut la cele veșnice Pc. Pr. Marin Moldoveanu, de la Parohia Militari I, Protoieria I Capitală, Arhiepiscopia Bucureștilor.

Părintele Marin Moldoveanu s-a născut în București, la data de 20 iunie 1958. A rânduit Dumnezeu ca să se bucure în primii ani de viață de o bunică foarte credincioasă, mergând pe drumul bisericii încă din copilărie. În școala primară era nelipsit de la slujbele Sfintei Mănăstiri Cernica, de lângă București.

A simțit chemarea către slujirea preoțească și, de aceea, a urmat cursurile Seminarului Teologic între anii 1979 – 1983 și pe cele ale Institutului Teologic de Grad Universitar din București (1979-1983).

S-a căsătorit în anul 1984 cu d-ra Maria Bucelea, licențiată în teologie, iar pe 21 aprilie 1985 a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Icoana din Protoieria Giurgiu Nord. În timpul celor trei ani de slujire la această parohie a organizat lucrări de restaurare a bisericii și a cumpărat o casă parohială.

În anul 1988 a fost chemat la slujirea de preot-spiritual la Seminarul Teologic din București, pe care a îndeplinit-o cu bucurie și blândețe, sădind în sufletele tinerilor elevi seminariști dragostea de Dumnezeu, de aproapele și de Sfânta Biserică. Între anii 1994-2001 a slujit ca preot la parohia Sfântul Nicolae-Buzești, îndeplinindu-și conștiincios toate îndatoririle, făcându-și numeroși fii și fiice duhovnicești. Între anii 1990-2001 a fost secretar 2 al Protoieriei I Capitală.

Din anul 2001 s-a transferat la parohia Militari I din Protoieria I Capitală, slujind în biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Alături de preoții aceste parohii a slujit cu multă dăruire și bucurie, înfrumusețând sfintele slujbe cu o cântare aleasă prin vocea deosebită pe care i-a hărăzit-o Dumnezeu, predicând cu multă înțelepciune cuvântul Sfintei Evanghelii, povățuind și îngrijindu-se cu râvnă de turma dată lui spre călăuzire. Și-a apropiat enoriașii în mod deosebit prin pelerinajele pe care le-a organizat, atât în țară cât și la Locurile Sfinte sau la mănăstirile din Grecia.

În întreaga sa activitate a fost sprijinit de preoteasa Maria Moldoveanu, un dascăl prețuit și iubit. Împreună au format o exemplară familie creștină, un adevărat model de trăire ortodoxă.

Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să așeze sufletul său în ceata drepților și să-i dăruiască odihnă în lumina și iubirea Preasfintei Treimi, iar familiei îndoliate transmitem condoleanțe și părintești binecuvântări.

Veșnică lui pomenire din neam în neam!

†DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…