Un nou volum în Colecția Părinți și Scriitori Bisericești

La Editura „Basilica” a Patriarhiei Române a apărut volumul 7 din seria nouă a Colecției Părinți și Scriitori Bisericești: „Sfântul Teofan Mărturisitorul. Cronografia”. Cartea reprezintă unul dintre cele mai importante izvoare istorice din secolul al IX-lea și din întreaga literatură bizantină. Lucrarea înfățișează cronologic perioada anilor 284-813 și propune un sistem complex de datare a evenimentelor, cuprinzând istoria politică și bisericească a perioadei menționate anterior, după cum informează TRINITAS TV.

Dincolo de bogatele informații istorice oferite, unele dintre ele neregăsindu-se în alte surse, lucrarea este relevantă și din alt punct de vedere: textul oferă o imagine clară a modului în care bizantinii își începeau redactarea propriei istorii. Cartea reprezintă prima traducere integrală în limba română a Cronologiei Sfântului Teofan Mărturisitorul.

Volumul cu numărul 7 al noii serii Părinți și Scriitori Bisericești poate fi achiziționat de la magazinele de carte bisericească.

Comentarii Facebook


Știri recente