Un nou stagiu de formare în Episcopia Caransebeșului

Episcopia Caransebeșului organizează un proces de selecție pentru un stagiu internațional de informare și documentare în domeniul muzeal, după cum informează episcopiacaransebesului.ro.

Acesta va avea loc în perioada 2-13 iulie a.c. și se desfășoară în cadrul proiectului „Pregătirea resurselor umane pentru valorificarea și promovarea Patrimoniului Cultural Național”, finanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 3 „Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenție 3.2 „Formare și sprijin pentru întreprinderi și angajați pentru promovarea adaptabilității” și vizează creșterea gradului de adaptabilitate al angajaților, asigurarea sănătății și securității la locul de muncă și promovarea formelor flexibile de organizare a muncii prin metode inovatoare și noi practici de lucru în domeniul patrimoniului cultural.

Pentru a participa la acest proces de selecție candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să fie angajați ai Episcopiei Caransebeșului, respectiv ai Protopopiatelor Caransebeș, Reșița, Oravița și Băile-Herculane și să fie absolvenți ai programelor de formare profesională pentru ocupația muzeograf, perfecționare și specializare, programe ce s-au derulat în perioada martie 2011 – aprilie 2012.

Stagiul va avea durata de șapte zile și se va desfășura în perioada iulie – august 2012 în Republica Slovacă. Pe durata stagiului internațional de informare și documentare, participanții vor cunoaște metode și instrumente de gestiune, clasare, conservare și promovare a bunurilor culturale de patrimoniu folosite în Republica Slovacă dar și pe plan internațional.

Persoanele interesate de acest stagiu de formare se pot înscrie la sediul Episcopiei Caransebeșului la Centrul Coordonator Caransebeș. Selecția participanților se va face în funcție de limita locurilor disponibile și de relevanța documentelor care susțin motivația participării la programele de formare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…