Un nou spatiu rezidential al Centrului Social pentru Copiii Strazii Sfanta Macrina

Bucuresti – La Centrul Social pentru Copiii Strazii ”Sfanta Macrina” a avut loc, marti, ceremonia de inaugurare a noului spatiu rezidential pentru gazduirea acestor copii.

Proiectul a fost initiat in 1995 de catre Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania (Biserica Ortodoxa Romana, Biserica Reformata de limba maghiara si Biserica lutherana de limba germana).

Prin actuala extindere, Centrul isi amplifica posibilitatea de acordare de asistenta copiilor strazii, putand gazdui intre 10 si 35 de nefericiti, care vor beneficia de noile facilitati. Pentru masa de pranz sunt oferite 100 de portii.

Cele 15 persoane care ostenesc in cadrul Centrului (doi preoti, educatori, asistenti sociali, supraveghetor, etc.) desfasoara mai multe programe: de tranzit, de asistenta sociala, medicala si ingrijire duhovniceasca, de resurectie familiala si scolara.

La eveniment au fost prezenti IPS Nifon, presedintele Consiliului de Administratie al Fundatiei Ajutor si Recuperare Medico-Sociala pentru copii aflati in dificultate (ARMS), Arhiepiscop al Targovistei si PS Ambrozie Sinaitul, vicar patriarhal.

Cu acelasi prilej, parintelui Gabriel Cazacu, directorul asezamantului, i-a fost oferita Crucea patriarhala si Braul albastru pentru preoti.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente