Un nou slujitor al Domnului în Eparhia Severinului și Strehaiei

În Duminica a XXXIII-a după Rusalii, în care se face pomenirea pildei Vameșului și Fariseului și începe perioada Triodului, zeci de credincioși severineni au participat la sfintele slujbe oficiate în Paraclisul Catedralei Episcopale din municipiu. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjurat de un sobor de preoții și diaconii slujitori ai Catedralei.

În cadrul Sfintei Liturghi a fost hirotonit preot teologul Gabriel Cristian Stroe, pe seama bisericii parohiei Lacu, cu hramul „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din comuna Voloiac, protopopiatul Strehaia. Părintele Stroe a citit înaintea credincioșilor jurământul solemn al Preoției, pe care l-a pecetluit prin semnătură împreună cu soția sa.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat pericopa evanghelică arătând că smerenia este o virtute bineplăcută lui Dumnezeu, aflată la celălalt pol spiritual, în antiteză cu mândria care coboară omul în păcatul slavei deșarte, din care izvorăște neascultarea și alte păcate grele. De asemenea Chiriarhul Eparhiei Severinului și Strehaiei îndemnat credincioșii la cercetarea atentă a sinelui fiecăruia, mai ales că perioada Triodului este una de cugetare duhovnicească și de pregătire pentru Marele Post al Sfintelor Paști. Totodată, după cum ne informează Cătălin Cernătescu, Preasfințitul Părinte Nicodim a subliniat faptul că împărtășirea cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului împacă pe om cu divinitatea și îl păstrează într-o stare de smerită cugetare.

Comentarii Facebook


Știri recente