Un nou slujitor al Domnului în Arhiepiscopia Timișoarei

În ziua dinaintea Duminicii Tuturor Sfinților, sâmbătă, 18 iunie 2011, în Arhiepiscopia Timișoarei a fost hirotonit un nou slujitor al Domnului, pe seama parohiei Comeat, din cuprinsul protopopiatului Timișoara II. Astfel, după cum ne informează mitropolia-banatului.ro, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei a oficiat Sfânta Liturghie sâmbătă, 18 iunie, în biserica cu hramul ” Adormirea Maicii Domnului”, a parohiei Utvin, din cadrul protopopiatului Timișoara I. Ierarhul a fost întâmpinat la orele dimineții de soborul de preoți și diaconi în frunte cu pr. Paroh Ovidiu Cucer, precum și de numeroși credincioși. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția sa a hirotonit în treapta preoției pe diaconul Ioan Radu Meșter, numit preot pe seama bisericii ” Nașterea Maicii Domnului” a parohiei Comeat, din cuprinsul protopopiatului Timișoara II.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal ” Theophoros” al Arhiepiscopiei Timișoarei.

În finalul slujbei, Ierarhul a transmis credincioșilor parohiei Utvin binecuvântarea și purtarea de grijă a Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, iar celui nou hirotonit să-i ajute Bunul Dumnezeu ca în dragoste, cinste și sfințire să slujească la sfântul Altar până la sfârșitul vieții sale.

În final, părintele paroh în cuvântul rostit a menționat: „Mulțumim Înalt Preasfințitului Părinte Mitropolit pentru toată dragostea sa părintească și purtarea de grijă față de credincioșii parohiei Utvin, și Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul pentru slujirea în mijlocul nostru, fapt ce a făcut din această zi obișnuită de sâmbătă, o adevărată zi de sărbătoare”.

Parohia Utvin cuprinde 357 familii cu 975 credincioși ce au ca părinte duhovnicesc pe pr. Ovidiu Cucer. Slujbele religioase sunt oficiate în biserica parohială cu hramul ” Adormirea Maicii Domnului” zidită în anul 1714.

Comentarii Facebook


Știri recente