Un nou slujitor al Altarului la Obârșia de Câmp

Marți, 8 noiembrie, în ziua prăznuirii Soborului Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, la Biserica cu hramul ,,Pogorârea Sfântului Duh” și ,,Sfântul Ierarh Nicolae” din Obârșia de Câmp, a fost hirotonit și instalat un nou preot pentru comunitatea credincioșilor de aici, informează Biroul de Presă al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Evenimentul tainic a avut loc în contextul Sfintei Liturghii Arhierești săvârșite de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Mica biserică, ce datează de la începutul secolului al XIX-lea, fiind inclusă în fondul monumentelor istorice, s-a dovedit a fi neîncăpătoare în raport cu mulțimea credincioșilor care s-au adunat în lăcașul de închinare să își întâmpine arhipăstorul și noul părinte duhovnicesc și să aducă laudă și cântare în comuniune cereștilor și netrupeștilor puteri, Arhistrategilor și Arhanghelilor Mihail și Gavriil, în cinstea cărora a fost așezată sărbătoarea.

Astfel, prin punerea mâinilor arhiereului, diaconul Daniel Răcanu a primit Taina Preoției, precum și responsabilitatea de a purta de grijă turmei ce i-a fost încredințată spre păstorire.

Toți cei prezenți i-au urat părintelui mult succes în activitate, însuflețiți de râvna pe care tânărul hirotonit dorește să o pună în slujba lui Hristos.

Tot marți, teologul Tudor Vânătoru a fost chemat la slujirea diaconiei, urmând a fi hirotonit preot pe seama parohiei Zegujani, la biserica cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae”.

Comentarii Facebook


Știri recente