Un nou sediu al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Preoții, monahii, cântăreții bisericești, precum și toți credincioșii din parohiile și mănăstirile din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor responsabili cu rezolvarea diferitelor probleme administrativ-bisericești pot lua legătura cu reprezentanții tuturor sectoarelor Administrației Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor în noul sediu al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei (Arhiepiscopiei Bucureștilor) din București, sector 4, strada Miron Cristea nr. 9, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Noul sediu al Arhiepiscopiei Bucureștilor este o clădire cu mai multe birouri așezate laolaltă, exprimând astfel lucrarea în echipă și în deplină comuniune. Această clădire are 85 de ani, fiind terminată în 1926, după primul an de patriarhat al patriarhului Miron Cristea, fiind destinată Mitropoliei Țării Românești și Arhiepiscopiei Bucureștilor. În timpul patriarhului Justinian Marina, această clădire a fost preluată de Patriarhie, iar acum, după renovare, restaurare și înfrumusețare, a fost redată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în folosință angajaților arhiepiscopiei. Până nu de mult aici au lucrat reprezentanții Editurii Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, care și-au mutat acum activitatea de redactare și diortosire a cărților la etajul clădirii tipografiei, din strada Miron Cristea nr. 4, în cadrul căreia din anul 1882 și până astăzi, sub denumirea de Tipografia Cărților Bisericești și apoi Tipografia Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, continuatoarea vechii tiparnițe a mitropoliei din București a ieșit la lumină o vastă literatură bisericească, cuprinzând peste 150 de ediții ale tuturor cărților de slujbă, precum și cărți de învățătură creștină și teologie.

De asemenea, pentru o bună desfășurare a tuturor sectoarelor s-a hotărât ca activitatea Sectorului economic și a Sectorului patrimoniu cultural din cadrul Administrației patriarhale să-și mute locația în Bulevardul Regina Maria nr. 1, bl. P5B, sc. 1, et. 3, ap. 8-9.

Noul sediu al Arhiepiscopiei Bucureștilor a fost sfințit de Preafericitul Teodor al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și al întregii Africi, și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, miercuri, 26 octombrie, în cadrul evenimentelor prilejuite de sărbătoarea Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor (sărbătorit anual la 27 octombrie), ale cărui sfinte moaște se păstrează în Catedrala patriarhală. Cu această ocazie, cei doi patriarhi, însoțiți de episcopi români și de clerici greci, au sfințit de asemenea și sediile mai multor sectoare de activitate din cadrul Administrației patriarhale și al Administrației Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…