Un nou program de formare profesională în domeniul conservării patrimoniului cultural la Mănăstirea „Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus”, județul Brașov

28 de persoane din Eparhiile din vestul și sudul țării participă zilele acestea la un nou program de formare profesională, organizat de Centrul de Pregătire pentru Patrimoniu al Patriarhiei Române.

Cursul se desfășură pe 4 module semestriale la Mănăstirea „Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus” din județul Brașov.

Scopul este formarea de specialiști în domeniul protecției și conservării patrimoniului cultural național. La finalizare, absolvenții vor primi certificate de competență recunoscute pe întreg teritoriul țării. Programul este primul de acest gen în istoria Bisericii Ortodoxe Române și este acreditat de instituțiile abilitate.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, profesorul Victor Simion, coordonatorul cursului: „Sperăm ca după absolvirea cu succes a acestor programe, cursanții să își împlinească responsabila misiune pe care o au. Ne dorim să vedem patrimoniul care a fost neglijat o bună bucată de vreme, protejat și expus publicului în așa fel încât să ne putem mândri cu valorile excepționale pe care le deține Biserica Ortodoxă”.

Mai bine de 65% din patrimoniul de artă tradițională, de artă veche românească se află în colecțiile mânăstirești și bisericești.

Comentarii Facebook


Știri recente