Un nou preot pentru Parohia Cerneți din Protopopiatul Drobeta Turnu-Severin Sud

În Duminica de după Înălțarea Sfintei Cruci, 18 septembrie 2011, biserica Parohiei Cerneți a devenit neîncăpătoare, pentru credincioșii care au participat la Sfânta Liturghie arhierească oficiată de către Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum informează site-ul episcopiaseverinului.ro.

Fiii satului Cerneți și-au întâmpinat arhipăstorul cu pâine, sare și flori, conform tradiției moștenite din moși-strămoși.

Cu acest prilej Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe diaconul Guliță Ștefan pe seama Parohiei Cerneți I, comuna Șimian, Protopopiatul Drobeta Turnu Severin Sud, după ce în săptămâna ce a trecut tânărul slujitor al altarului a primit diaconia la Mănăstirea Mraconia.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, chiriarhul mehedințean a urat tânărului preot viață îndelungată și spor în lucrarea pe care o va săvârși în sânul Bisericii lui Hristos, pentru a împlini cuvântul Evangheliei care îndeamnă la faptele bune spre slava lui Dumnezeu.

După ce va sluji 40 de Sfinte Liturghii la Mănăstirea Vodița, preotul Guliță Ștefan va reveni în mijlocul credincioșilor ce i-au fost încredințați spre păstorire.

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…