Un nou preot paroh în Parohia Buziaș I, Protopopiatul Lugoj

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, duminică, 4 septembrie, părintele Ioan Cerbu, Protopopul Lugojului, l-a instalat pe noul paroh al bisericii cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel’ din Parohia Buziaș I, în persoana părintelui Marian Zaharia, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de un sobor de cinci slujitori, alcătuit din pr. protopop Ioan Cerbu, pr. paroh Marian Zaharia, pr. Ioan Carebia, fostul paroh al bisericii, pr. Nichita Nicolae Coroiu și diac. Cristian Cerbu de la Parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Lugoj.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele protopop a adresat un cuvânt de mulțumire părintelui Ioan Carebia pentru întreaga activitate depusă în slujba credincioșilor din Buziaș timp de treizeci și șase de ani, rugându-l ca și de acum încolo să fie alături de noul preot paroh și de credincioșii pe care i-a păstorit până acum. De asemenea, părintelui Marian Zaharia i-a dorit multă putere și spor în activitatea pe care o va începe în noua parohie, luând aminte totodată la cuvintele Sfântului Apostol Pavel din Epistola sa către Timotei: ‘Nimeni să nu disprețuiască tinerețile tale, ci fă-te pildă credincioșilor cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credința, cu curăția. Până voi veni eu, ia aminte la citit, la îndemnat, la învățătură. Nu fi nepăsător față de harul care este întru tine, care ți s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoților. Cugetă la acestea, ține-te de acestea, ca propășirea ta să fie vădită tuturor. Ia aminte la tine însuți și la învățătură; stăruie în acestea, căci, făcând aceasta, și pe tine te vei mântui, și pe cei care te ascultă.’ (I Timotei 4, 12 -16).

Parohia Buziaș I a fost declarată vacantă în urma pensionării preotului Ioan Carebia. Ea cuprinde 400 de familii cu 1.620 de credincioși, iar slujbele religioase sunt oficiate în biserica cu hramul ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’, ridicată în anul 1830.

Comentarii Facebook


Știri recente