Un nou preot în cartierul Kiseleff din Drobeta Turnu Severin

Părintele inspector bisericesc Claudiu Crăciun, delegat al Episcopiei Severinului și Strehaiei a instalat duminică, 19 decembrie, ca preot slujitor la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din municipiul Drobeta Turnu Severin, pe părintele inspector economic Zaharia Petrișor, informează episcopiaseverinului.ro.

Părintele Zaharia a activat timp de șapte ani ca preot paroh în parohia mehedințeană Obârșia de Câmp, din 2004 primind funcția de Inspector Social și participând la derularea proiectelor sociale cu scopul de a ajutora persoanele aflate în dificultate, de a oferi consiliere spirituală, apoi din luna noiembrie a anului 2008 funcționează ca Inspector Economic în cadrul Episcopiei Severinului și Strehaiei. Instalarea noului slujitor din cartierul Kiseleff s-a realizat prin ordinul chiriarhal concretizat în actul nr. 1601/2010, dat în data de 19.10.2010.

Părintele Zaharia Petrișor a mărturisit în ziua instalării: „Ziua aceasta reprezintă pentru mine un moment de mare emoție sufletească. Sunt clipe memorabile pe care le voi ține minte toată viața. Pornesc la acest nou drum cu entuziasm și cu aceeași dragoste pe care am avut-o în urmă cu aproape opt ani de zile, când Preasfințitul Nicodim, pe atunci arhiereu vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, m-a instalat preot pe seama parohiei Obârșia de Câmp”.

Comentarii Facebook


Știri recente