Un nou paraclis târnosit în Parohia Timișoara – Zona Tipografilor

Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a târnosit duminică, 28 noiembrie, paraclisul cu hramul ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’, de la demisolul bisericii mari a Parohiei Timișoara – Zona Tipografilor, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. La Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a fost înconjurat de un sobor numeros de preoți și diaconi, între care pr. Mircea Szilagyi, protopop Timișoara II, pr. paroh Ioan Dumitriu, pr. Grigore Mera și pr. Vasile Cuc, preoți slujitori ai bisericii.

Un număr impresionant de credincioși din cadrul parohiei, și nu numai, au luat parte la slujba de târnosire a noului paraclis închinat Sfintei Cuvioase Parascheva, ale cărei moaște sunt păstrate în Catedrala mitropolitană din Iași. Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic ‘Theophoros’, inițiat de pr. Radu Bogdan și condus de diac. Ion Alexandru Ardereanu.

Preasfințitul Paisie a transmis tuturor ostenitorilor, părinților slujitori și credincioșilor parohiei binecuvântarea și felicitările Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, pentru râvna și eforturile depuse de aceștia în ridicarea complexului parohial, ce cuprinde o biserică mare, aflată în construcție, paraclisul de la demisol, un al doilea paraclis sfințit anul trecut, unde au fost oficiate slujbele religioase până în prezent, și casa parohială.

La finalul Sfintei Liturghii, credincioșii au fost invitați pentru a se închina în altarul noului paraclis. Parohia ortodoxă Timișoara – Zona Tipografilor a fost înființată în anul 2007 și cuprinde 2.770 de familii, cu 8.260 de credincioși, iar de atunci și până în prezent s-au desfășurat ample lucrări de construcție derulate într-un timp scurt prin munca, ajutorul și strădania credincioșilor și prin râvna părintelui paroh Ioan Dumitriu.

Comentarii Facebook


Știri recente