Un nou număr al revistei „Chemarea credinței”

Recent a apărut numărul 9 al revistei „Chemarea credinței” a Patriarhiei Române, pe lunile septembrie-octombrie. Ea se adresează întregii familii, de la copiii preșcolari până la părinți și bunici, precum și profesorilor, ajutându-i în cadrul orelor de religie, informează „Ziarul Lumina”.

Copiii preșcolari sunt îndemnați să își folosească mânuțele îndemânatice și imaginația în realizarea unei cruciulițe din lut și în colorarea icoanei Nașterii Maicii Domnului.

Prin paginile noii apariții, școlarii mici parcurg istoria Vechiului Testament și cunosc lumea lui Dumnezeu, citind despre arici și despre facerea lumii văzută prin prisma tradițiilor populare românești. Școlarilor mari li se adresează rubricile în care sunt explicate: Simbolul de credință, pilda semănătorului, viața Sfântului Antim, Ectenia celor chemați, Rugăciunea la intrarea în clasă și începutul anului bisericesc. De asemenea, ei sunt invitați în pelerinaj la Catedrala patriarhală, dar nu înainte de a afla istoria sa. Îndemnul pentru cunoașterea lumii prin intermediul poveștilor, prezentarea cărții ‘Cum să vorbim copiilor…’ și a sfaturilor legate de sănătate sunt rubrici adresate părinților.

Comentarii Facebook


Știri recente