Un nou model de candelă de cult pentru Sărbătoarea Învierii Domnului în Patriarhia Română

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhia Română, în colaborare cu Arhiepiscopia Bucureștilor, pune la dispoziția credincioșilor ortodocși, cu ocazia sărbătorilor pascale, un nou model de candelă de cult supranumit „Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului”, produs de Fabrica de lumânări „Făclia Sfinților Români” a Arhiepiscopiei Bucureștilor, după cum ne-a menționat Arhid. Maxim Țifui, directorul Fabricii de lumânări.

Acest nou model de candelă a fost conceput și lansat, ca răspuns la nevoile credincioșilor ortodocși, care erau nevoiți să cumpere, din supermarket-uri sau piețe, candele de diferite forme și culori, improprii cultului creștin ortodox. Unele din aceste candele de pe piața liberă au lipite iconițe ortodoxe, ajungând după ardere să fie aruncate și profanate cu sau fără voie.

Candela de cult produsă de Patriarhia Română este de mărime medie, cu o durată de ardere de aprox. 60 ore și este fabricată dintr-un amestec de parafină și ulei de palmier, având caracteristice specifice cultului creștin-ortodox.

Eticheta candelei conține o imagine cu macheta Catedralei Mântuirii Neamului, precum și câteva instrucțiuni de folosire pentru siguranță.

De asemenea, culoare paharului este asemănătoare cu cea a cerii de albine, iar capacul metalic este inserat și gravat cu crucea patriarhală stilizată.

Noul model de candelă de cult poate fi achiziționat de la pangarele și magazinele bisericilor din Arhiepiscopia Bucureștilor, având prețul de 7 lei. Reamintim, că în pangarele bisericilor din Arhiepiscopia Bucureștilor, se găsește de anul trecut și modelul mic de candelă de cult, cu durată de ardere de aprox. 16 ore, care costă 3 lei.

După cum se deduce și din denumirea acestor candele o parte din veniturile strânse prin vânzarea lor vor fi folosite la construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Astfel, credincioșii care achiziționează aceste candele de cult fac un gest de solidaritate ortodoxă și contribuie, precum banul văduvei, la împlinirea grabnică a unui ideal național: zidirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…