Un nou locaș de cult pentru românii din Bassano de Grappa, Italia

În Italia, românii ortodocși din Bassano de Grappa au un nou lăcaș de cult. Prima slujbă va fi săvârșită duminică, 29 aprilie 2012, când va avea loc și momentul solemn de încredințare a bisericii. Sfântul lăcaș a fost pus la dispoziție de o fundație italiană, după cum ne informează Radio TRINITAS. Biserica este mult mai încăpătoare și permite unui număr mai mare de credincioși să vină la slujbă după cum a mărturisit părintele Cristian Mănăștureanu, parohul bisericii. Deja, la noua biserică se lucrează pentru montarea unui iconostas.

Odată cu primirea acestui locaș de cult au încetat unele dificultăți de care se loveau înainte credincioșii din comunitatea din Bassano de Grappa, după cum a mai declarat părintele paroh: „Fiind în centru de multe ori biserica era neîncăpătoare. Erau și dificultăți, la sărbători naționale, sâmbăta, duminica era piață și de mult ori intrarea la biserică era greu accesibilă”.

Parohia ortodoxă românească ‘Acoperământul Maicii Domnului’ a fost înființată în oraș la finele lui 2005 și, grație colaborării cu S. Maria in Colle și cu fundația Pirani-Cremona, a fost găzduită în biserica Annunziata de pe via Museo. În ultimii ani numărul de credincioși români a crescut și spațiul din centrul istoric nu mai era de ajuns. Bassano este al patrulea oraș din Veneto, după Padova, Venezia și Treviso, care găzduiește în mod stabil o comunitate ortodoxă.

Comentarii Facebook


Știri recente