Un nou locaș de cult pentru credincioșii din localitatea Zorile, județul Giurgiu

Credincioșii din localitatea Zorile, județul Giurgiu au de astăzi, 9 septembrie, o biserică nouă. Noul lăcaș de cult a fost sfințit de Preasfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV. Sfântul lăcaș are ca ocrotitori pe Sfinții Ioachim și Ana și pe Sfântul Ierarh Nicolae.

Cu privire la acest eveniment, Preasfințitul Părinte Ambrozie a spus: „Până în momentul sfințirii, Biserica este darul oamenilor pentru Dumnezeu. Din momentul sfințirii, ea este darul lui Dumnezeu întors către oameni. Să veniți fără rețineri în Biserica dumneavoastră pentru că sunteți ctitori, numele dumneavoastră sunt scrise în ceruri și pomelnicele sunt puse în piciorul Sfintei Mese pentru veșnicie”.

„Pentru implicarea deosebită de care a dat dovadă în realizarea amplelor lucrări de restaurare și înfrumusețare a sfântului locaș, dar și pentru activitatea pastoral-misionară și social-filantropică desfășurată în parohie, Preasfințitul Părinte Ambrozie a acordat distincția de iconom stavrofor părintelui Ivan Florin, parohul bisericii. În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția sa a vorbit despre importanța Sfinților și Drepților Părinți Ioachim și Ana în iconomia mântuirii noastre, arătând că ei au fost aleși Hristos Dumnezeul nostru spre a fi părinții Maicii Sale”, a spus părintele Gabriel Chirculeanu, consilier cultural al Episcopiei Giurgiului.

Comentarii Facebook


Știri recente