Un nou lăcaș târnosit în Episcopia Caransebeșului

Sărbătoare a fost, duminica aceasta, și pentru credincioșii Parohiei Ezeriș, din județul Caraș – Severin. Chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, a târnosit biserica „Adormirea Maicii Domnului”, în prezența a numeroși credincioși, autorități locale și centrale, informează TRINITAS TV. Preasfinția Sa a oficiat și Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

„Această biserică a fost construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea, dar nu se știe dacă a fost târnosită în peste cei 200 de ani de existență. Știm, însă, că pictura acestei biserici a fost binecuvântată de Înaltpreasfințitul Mitropolit Nicolae, dar nu s-au așezat atunci sfintele moaște”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Ezeriș a fost ridicată între anii 1798-1801. Cu prilejul târnosirii lăcașului de cult, părintele paroh a fost hirotesit sachelar, iar ctitorii și binefăcătorii lăcașului de cult au primit diplome de recunoștință.

Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a sfințit la sfârșitul acestei săptămâni și pictura bisericii schitului „Sfântul Dionisie Exiguul” din localitatea Bucova, județul Caraș Severin. Schitul a fost înființat în anul 2009, fiind primul așezământ monahal din Patriarhia Română închinat părintelui erei creștine și al dreptului bisericesc.

Comentarii Facebook


Știri recente