Un nou lăcaș de închinare în Arhiepiscopia Craiovei

Credincioșii Filiei Răchita, din Parohia Măru, Protoieria Târgu Cărbunești, județul Gorj, începând cu data de 11 septembrie 2011 au o nouă biserică. Slujba de sfințire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, după cum ne informează mitropoliaolteniei.ro.

Prima Duminică de dinaintea praznicului „Înălțării Sfintei Cruci” a avut o semnificație cu totul aparte pentru credincioșii din Parohia gorjeană Măru, care au luat parte la slujba de sfințire a Bisericii cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”. Ceremonialul liturgic a fost oficiat de IPS Părinte Irineu, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi.

După slujba Sfintei Liturghii, IPS Părinte Mitropolit a tâlcuit pericopa evanghelică duminicală și i-a îndemnat pe cei prezenți să se apropie cu credință de Crucea Mântuitorului Hristos care este „armă asupra diavolului” și grabnic izbăvitoare în ispite.

„Mântuitorul Hristos a luat asupra Sa toate bolile și neputințele noastre. Dacă Adam s-a îmbolnăvit și prin el veninul vrășmașului diavol a fost transmis întregului neam omenesc, Domnul Hristos, care S-a îmbrăcat cu haina lui Adam (trupul și sufletul nostru), a vindecat prin jertfa Sa întregul neam omenesc. Mai mult decât atât, prin Întrupare, nu suntem numai vindecați de suferințele noastre, ci primim putere pentru a lupta împotriva diavolului. Astfel, cei care îl au pe Hristos în sufletele și în viața lor nu mai mor, așa cum spune Domnul: «Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis, va avea viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat din moarte la viață» (Ioan 5, 24). Astăzi avem înaintea ochilor noștri Sfânta Cruce, pe care Hristos Domnul a fost răstignit. Ea este cu adevărat armă, pom al vieții și rod al biruinței. De aceea, ori de câte ori privim spre Sfânta Cruce, noi îl vedem pe Mântuitorul Iisus Hristos care S-a unit cu ea pentru a ne fi nouă ajutor și pavăză împotriva puterilor întunericului”, a încheiat Înalt Preasfinția Sa.

La final, părintele paroh Emilian Popescu a fost ridicat la rangul de iconom pentru activitatea desfășurată în ridicarea sfântului locaș. Au mai fost acordate gramate de mulțumire, pecetluite cu semnătura IPS Mitropolit, pentru toți cei care s-au implicat în finalizarea lucrărilor.

Lucrările de construcție la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Filia Răchita au început în anul 1994 și au fost finalizate anul acesta, prin contribuția celor 15 familii de credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente