Un nou lăcaș de cult târnosit în Mitropolia Olteniei

Biserica de la Schitul de Sus a fost sfințită Duminică, 26 august 2012, de către Mitropolitul Olteniei, ÎPS Părinte Irineu. Alături de Înaltpreasfinția Sa s-a aflat PS Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei și Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, Preasfințitul Emilian Lovișteanul, după cum ne informează Catalin Cernatescu, Redactor stiri Episcopia Severinului si Strehaiei.

Ierarhii au fost întâmpinați cu sare și pâine de către credincioși îmbrăcați în frumoasele costume populare mehedințene.

Slujba de sfințire a început la ora 09.00, urmată de Sfânta Liturghie arhierească săvârșită pe o esplanadă special amenajată de lângă biserică.

Noul lăcaș de închinare a fost așezat sub purtarea de grijă a Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul. Răspunsurile la strană au fost date de către o parte din membrii corului Kinonia.

La finalul Sfintei Liturghii, cei care s-au ostenit la această sfântă biserică au primit hrisoave de recunoștință din partea Preasfințitului Părinte Nicodim.

Piatra de temelie a bisericii cu hramul „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” a fost pusă în anul 1994, cu binecuvântarea Î.P.S. Nestor Vornicescu, Mitropolitul Olterniei, de către Preasfințitul Părinte Damaschin Coravu Severineanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei.

Lucrările de construcție s-au realizat între anii 1994-2004 sub coordonarea Preacuviosului Părinte Arhimandrit Pavel Nicolăescu, starețul mănăstirii Topolnița, cu ajutorul autorităților locale, al enoriașilor și al altor donatori.

Pictura sfântului locaș de închinare s-a realizat între anii 2008-2012.

Comentarii Facebook


Știri recente