Un nou lăcaș de cult în Protopopiatul Brăila

Credincioșii parohiei Chiscani din Protopopiatul Brăila, au participat duminică, 15 iulie 2012, la sfințirea noii bisericii parohiale din localitate, cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, potrivit Radio TRINITAS. Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Înaltpreasfinția Sa a pomenit în cuvântul său pe ctitorul acestui locaș de cult, vrednicului de pomenire Ion Neculai, fiu al localității, care a donat locul și casa părintească pentru zidirea bisericii: „Un singur om care acum a plecat la Dumnezeu, Ion Nicolae, cu 10 ani în urmă a văzut doar sfințirea altarului, iar astăzi șezând în mormânt la intrarea spre biserică, din Ceruri a văzut cum noi am intrat în Corabia Biserică așa cum ne-a învățat Mântuitorul în Evanghelie”.

La final copiii participanți la programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor” au susținut un microconcert de cântece religioase după care au fost împărtășiți de către Chiriarhul Dunării de Jos cu Sfintele Taine.

Parohia a fost înființată în anul 1997.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…