Un nou lăcaș de cult în Parohia Lespezi din Protoieria Adjud

Credincioșii Parohiei Lespezi din Protoieria Adjud vor avea un nou lăcaș de cult. Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a pus astăzi, 9 septembrie, piatra de temelie pentru biserica cu hramurile „Sfântul Ierarh Epifanie al Ciprului” și „Sfântul Mucenic Ioan Valahul” .

Cu această ocazie, după cum informează TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie a spus: „Ne-am rugat pentru ctitori, muncitori, meșteri, pentru donatori ca Dumnezeu să-i binecuvânteze și să-i răsplătească. De aceea, vă îndemn ca cei care ați ajutat până acum să încercați să ajutați și de acum înainte, iar cei care nu ați ajutat până acum să luați exemplu de la cei care au ajutat”.

Lăcașul de cult va înlocui vechea biserică, aflată într-un loc mai greu accesibil și va înlesni participarea credincioșilor la sfintele slujbe. De asemenea, în această toamnă lăcașul de cult va fi acoperit, iar în primăvară se vor executa tencuielile interioare și exterioare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia Românească în Ungaria

Cu ocazia Zilei Ungariei (23 Octombrie), prezentăm principalele date despre românii ortodocși din această țară. Românii din Ungaria se împart în două principale categorii: comunitatea istorică românească a românilor care, după trasarea graniţelor actuale, au…