Un nou lăcaș de cult în localitatea Brusturi din Episcopia Sălajului

În Duminica a VII-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a târnosit biserica din localitatea Brusturi, filie a parohiei Jac.

Vechea biserică din localitatea Brusturi – monument istoric- fiind mult prea mică pentru actualele nevoi ale credincioșilor din localitate nu a mai răspuns cerințelor pentru desfășurarea în bune condiții a serviciilor religioase, astfel s-a luat hotărârea ridicării unui nou locaș de cult. Noul lăcașul de cult a fost ridicat prin osteneală părintelui paroh Alexandru Creț și a credincioșilor parohiei.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a hirotesit pe Preacucernicul Părinte paroh Alexandru Creț cu rangul de iconom stavrofor și a acordat persoanelor care s-au implicat în construcția bisericii diplome de apreciere.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…