Un nou lăcaș de cult în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Înalt Preasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a sfințit duminică, 28 august 2011, locul și lucrările la noua biserică ce se va ridica în Parohia gălățeană Chiraftei II, informează Ziarul Lumina. Slujba de sfințire a fost precedată de Sfânta Liturghie arhierească, săvârșită pe locul viitoarei biserici, la care au luat parte numeroși credincioși din sat și din apropiere. Sfântul lăcaș va avea ca hram sărbătoarea ‘Nașterea Maicii Domnului’.

Suflarea creștinească din Parohia Chiraftei II, Protoieria Tg. Bujor, s-a bucurat, în Duminica a XI-a după Rusalii, de prezența chiriarhului Dunării de Jos, Înalt Preasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, care a sfințit și binecuvântat locul și lucrările la noua biserică ce va fi zidită în localitatea gălățeană.

Ziua a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către Înalt Preasfințitul Casian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, pe locul viitorului lăcaș de cult. La slujbă au participat numeroși credincioși din localitate, în frunte cu oficialitățile locale. Sfânta Liturghie a fost înfrumusețată de tinerii parohiei, care au dat răspunsurile la strană, dar și de copiii înveșmântați în costume populare, care au stat în jurul Înalt Preasfinției Sale.

După ce s-au împărtășit cu Sfintele Taine, copiii au primit mici daruri constând în dulciuri și iconițe.

La finalul slujbei, chiriarhul Dunării de Jos a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de încurajare în împlinirea misiunii de zidire a sfântului lăcaș, arătând că: ‘În Duminica iertării datoriilor noastre, față de semenii noștri, ultima duminică din anul bisericesc, în Parohia Chiraftei II s-a așezat sfânta cruce pe temelia noii biserici cu hramul ‘Nașterea Maicii Domnului’. Fie ca această temelie solidă, mai întâi prin credința din sufletele copiilor, tinerilor și credincioșilor de la Chiraftei, să se înalțe, ca și Sfânta Cruce, într-un an de zile până la cupolă, ca să se înalțe astfel și rugăciunile noastre zi de zi înaintea Domnului și să putem, ca și Domnul, să iertăm’.

La îndemnul Înalt Preasfinției Sale, credincioșii au urcat pe treptele fundației deja ridicate și au preînchipuit ‘biserica vie’, în timp ce copiii au înconjurat Sfânta Cruce așezată în altar pe locul Sfintei Mese.

După împlinirea rânduielii de sfințire, pr. paroh Bogdan Văceanu a mulțumit chiriarhului Dunării de Jos pentru prezența în mijlocul credincioșilor Parohiei Chiraftei II, dar mai ales pentru darul de rugăciune și binecuvântare invocat de la Hristos, Arhiereul Cel Veșnic: ‘Ziua aceasta este pentru parohia noastră o sărbătoare importantă, mult-așteptată, pe care o trăim din plin, pentru că jertfa și osteneala credincioșilor pentru această nouă biserică au fost binecuvântate de către Înalt Preasfințitul Părinte Casian, care a săvârșit Sfânta Liturghie și a rostit rugăciune de sfințire pentru locul noii biserici, dintru înălțimea temeliei deja zidite’, a spus preotul Bogdan Văceanu.

Comentarii Facebook


Știri recente