Un nou lăcaș de cult în Arh. Romanului și Bacăului

În Duminica a VI-a după Rusalii, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va oficia slujba de sfințire a bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Crăiești (comuna Motoșenti), Protopopiatul Sascut, duăpă cum ne informează epr.ro.

Înălțarea unui locașului de cult a fost posibilă datorită credincioșilor din zonă care au înțeles importanța unei biserici în inima comunității.

„Biserica din Gura Crăiești a fost construită pe terenul donat de familia Maria Ichim cu cei patru fii ai săi. Piatra de temelie a fost pusă de Preasfințitul Episcop Ioachim Băcăuanul, în ziua de 8 octombrie 2006, ridicarea acestei scări către cer fiind posibilă prin implicarea enoriașilor și a consiliului local Motoșeni. Biserica a fost pictată în interior, a fost împremuită cu gard, având de asemenea un cimitir nou, o clopotniță, o casă praznicală și altar de vară”, a precizat preotul paroh Costel Cârlan.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…