Un nou început pentru Seminarul Teologic de la Mănăstirea Pasărea

A avut loc astăzi, 16 septembrie, deschiderea oficială a cursurilor la Seminarul Teologic Ortodox „Sfânta Filofteia” de la Pasărea, informează TRINITAS TV. Evenimentul a debutat cu oficierea slujbei de Te Deum în Paraclisul unității de învățământ.

„Bucuria noastră este dublă, deoarece noi nu suntem o școală obișnuită, ci suntem o școală a Bisericii. De aceea, bucuria aceasta este mare pentru că noi deschidem anul acesta școlar cu rugăciune și cu nădejdea în ajutorul pe care ni-l dă Bunul Dumnezeu”, a spus Pr. Prof. Nicolae Moțoc, Spiritualul Seminarului Teologic Pasărea.

Pentru anul I de Seminar s-au înscris un număr de 24 de eleve: „Școala noastră este o școală deosebită și păstrează tradiția școlii dintru începuturi a școlii românești, deoarece poporul român a început să învețe pe lângă Mănăstiri. Preotul din sat era și învățătorul satului și iată, noi păstrăm această veche tradiție a neamului românesc ca școală pe lângă Mănăstire și ca școală sub oblăduirea Bisericii”, a mai precizat Pr. Prof. Nicolae Moțoc.

După slujba de Te Deum, Directoarea Seminarului, Maica Stareță Mihaela Costache, a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și al Inspectorului General Școlar al județului Ilfov, cu prilejul noului an școlar.

Comentarii Facebook


Știri recente