Un nou exarh pentru zona de munte a Arhiepiscopiei Bucureștilor

În ședința Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor din 8 iunie, ieromonahul David Petrovici, de la Mănăstirea Turnu, a fost ales exarh pentru zona de munte a Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează ‘Ziarul Lumina’. Noul exarh va coordona activitățile duhovnicești-gospodărești ale Mănăstirilor Crasna, Cheia, Suzana, Ianculești, Sinaia, Caraiman, Sfânta Treime – Bușteni, Schitul Sfânta Ana.

Părintele David Petrovici este absolvent al Facultății de Inginerie și Management Agroturistic din cadrul Universității Biotera și al Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ din București. În prezent este masterand al Facultății de Teologie și al Facultății de Geografie la specializarea Geo – Politic și Relații Internaționale.

A răspuns chemării monahale în anul 2002, când a intrat ca frate în obștea Mănăstirii Crasna din județul Prahova. A fost tuns în monahism în același an, iar în anul 2003 a fost hirotonit diacon. De sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, în 2005, a fost hirotonit preot.

Comentarii Facebook


Știri recente