Un nou concurs Alege Școala! organizat de Patriarhia Română

Patriarhia Română vine în întâmpinarea copiilor printr-un nou concurs cu premii, organizat în cadrul programului educațional ‘Alege școala!’. Pot participa toți cei 28.000 de copii care sunt înscriși în proiect, urmând ca fiecare dintre ei să primească la final un premiu. Pentru asta, ei trebuie să-și etaleze spiritul creativ și originalitatea.

După cum informează Ziarul Lumina, concursul de creație ‘Alege Școala!’ se adresează elevilor din clasele I – VIII, participanți la grupele catehetice din parohiile înscrise în proiectul ‘Alege școala!’, precum și preoților care se ocupă de coordonarea grupelor de cateheză. ‘Concursul își propune să îi ajute pe participanți să își descopere, prin activități de creație, noi aptitudini și să își formeze anumite deprinderi, să promoveze practici noi privind învățarea și să realizeze schimbul de experiență între copii’, a declarat părintele Constantin Naclad, inspector în cadrul Sectorului Teologic-educațional al Patriarhiei Române și managerul proiectului.

Copiii trebuie să scrie poezii, scrisori, articole de ziar, povestiri moralizatoare sau rugăciuni, să realizeze desene, picturi sau fotografii inedite, să inventeze jocuri și să întocmească interviuri sau prezentări multimedia, pe teme precum ‘Școala mea’, ‘Școala din pridvorul Bisericii’ și ‘În Biserică și în Școală, educația pentru Viață’.

Concursul are trei secțiuni – literară, artistică și multimedia – și se desfășoară pe mai multe etape: locală, pe protopopiat, pe eparhie și etapa națională. Competiția se desfășoară pe două nivele: primul se adresează eparhiilor din Mitropolia Munteniei și Dobrogei și Mitropolia Moldovei și Bucovinei, și al doilea nivel – al celorlalte mitropolii din țară. Concursul se desfășoară pe cele două nivele după două calendare de desfășurare diferite, având comune primele două etape, cea locală și cea pe protopopiat.

Fiecare grupă participantă trebuie să alcătuiască un portofoliu în care să includă diferite lucrări de creație literară, artistică și multimedia, pornind de la o temă propusă și după câteva modalități de abordare trasate. În funcție de conținutul lucrărilor, claritatea ideilor și originalitate, copiii vor primi note, iar cele mai bune lucrări de la fiecare secțiune vor primi premii speciale. Portofoliul cu cele mai valoroase lucrări va aduna cele mai multe puncte și va fi evidențiat printr-o diplomă de excelență. Echipele câștigătoare ale etapei naționale vor primi ca premiu posibilitatea de a participa gratuit într-o tabără de creație organizată prin proiectul ‘Alege școala!’.

Comentarii Facebook


Știri recente