Un nou centru maternal inaugurat în Mitropolia Basarabiei

Un nou centru maternal a fost inaugurat astăzi, 10 septembrie 2011, în orașul Orhei din Republica Moldova, informează Radio TRINITAS. El a fost sfințit de Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor împreună cu Preasfințitul Siluan Episcopul Italiei. Așezământul va adăposti persoanele nevoiașe din cadrul Mitropoliei Basarabiei precum și victimele violenței domestice, a arătat Înaltpreasfințitul Părinte Petru.

Tot astăzi a fost lansat și proiectul social „Brațele Părintești”, prin care Episcopia Ortodoxă Română a Italiei în colaborare cu Misiunea Socială Diaconia, a Mitropoliei Basarabiei, va aloca lunar, pentru copiii din familii numeroase sau cu probleme sociale deosebite, prin contribuții individuale sau la nivel de parohii și mănăstiri, un ajutor financiar pentru rechizite, alimente, îmbrăcăminte sau încălțăminte.

Programul Social Brațele Părintești va fi lansat pentru un număr de 20 de copii la Parohia Ortodoxă Sfântul Vasile de la Brazi din localitatea Orhei.

Comentarii Facebook


Știri recente