Un nou centru de zi pentru copiii defavorizați în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a participat marți, 3 mai, începând cu orele 12:00, la inaugurarea Centrului de Zi Sf. Ioan Evanghelistul de la Școala Emil Brăescu din Măgura.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Ioachim Băcăuanul a oferit diplome și distincții celor care au contribuit la realizarea Centrului, conform TRINITAS TV.

Centrul de zi este cel de-al cincilea deschis de Fundația ‘Episcop Melchisedec’ în Eparhia Romanului și Bacăului, informează epr.ro. Acesta va funcționa în cadrul programului ‘Școală după Școală’, și va asigura sprijin material și asistență educațională unui număr de 12 copiii, selectați din familii monoparentale și familii cu situații materiale precare, care învață la școala din localitate.

‘Avem numeroase cazuri sociale în zonă, iar deschiderea acestui centru era mai mult decît necesară. Din păcate nu avem spații suficiente pentru a oferi sprijin unui număr mai mare de elevi. Maza de prînz va fi asigurată în sistem catering de parohia Măgura 2, prin preotul paroh Radu Grigoraș, iar programul Școală după Școală va fi asigurat în regim de voluntariat de cadrele didactice ale școlii’, a declarat prof. Mariana Dumencu, directoarea Școlii ‘Emil Brăescu’. Centrul de zi ‘Sf. Ioan Evanghelistul’ de la Măgura este organizat și susținut de Fundația ‘Episcop Melchisedec’ în parteneriat cu Școala ‘Emil Brăescu’ din Măgura, Primăria din localitatea Măgura și parohia Măgura 2.

Comentarii Facebook


Știri recente