Un nou centru de servicii comunitare în Episcopia Caransebeșului

Centrului de Servicii Comunitare „Sf. Ierarh Nicolae” din parohia Mehadia, protopopiatul Băile Herculane, a fost inaugurat astăzi, 23 martie, informează TRINITAS TV. Evenimentul a avut loc în prezența chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, alături de preoți din protopopiatul Băile Herculane și autorități locale.

Acest proiect a fost realizat în baza colaborării dintre Episcopia Caransebeșului, primăriile Mehadia și Băile Herculane și vine în sprijinul a circa 20 de persoane vârstnice fără posibilități materiale.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS părintele consilier Casian Rușeț: „Din etapele de dezvoltare ale proiectului, în funcție de disponibilitățile financiare și implicarea partenerilor, amintim prânzul la domiciliu pentru bătrânii cu venituri mici, care se deplasează cu greutate, prânzul la cantina Centrului pentru maxim 20 de bătrâni la început, apoi se va extinde numărul de bătrâni. Aceștia își vor petrece timpul zilei în Centru unde li se vor asigura activități de îngrijire, recreere, socializare și bineînțeles asistență religioasă”.

Inițiativă desfășurării acestui tip de activitate socială a rezultat în urma constatărilor privitoare la fenomenul îngrijorător de îmbătrânire a satelor, venind astfel în sprijinul persoanelor vârstnice rămase singure.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…