Un nou CD al Grupului Psaltic Tronos

Pentru iubitorii muzicii psaltice dar și pentru cei care doar au auzit de frumusețea imnelor bizantine și doresc să le asculte în limba română, Grupul „Tronos” al Catedralei patriarhale a imprimat un nou CD.

Compact-discul „Ziua Învierii” ce cuprinde cântări din perioada pascală este o producție Radio TRINITAS. Înregistrările s-au făcut la Mănăstirea bucureșteană Mărcuța.

„Pentru noi este o mare bucurie că apare acest CD, deoarece conține cântările Învierii, cântări sunt foarte frumoase. CD-ul este foarte dinamic ca și cântările Învierii. Mesajul este unul de bucurie”, a arătat Diac. Mihai Bucă, Dirijor „Tronos”, după cum informează TRINITAS TV.

În acest proiect au fost implicați toți membrii Grupului Psaltic „Tronos” al Catedralei patriarhale.

„Muzica psaltică aduce în primul rând rugăciune. Ea oferă credinciosului un confort spiritual. CD-ul cuprinde cântări din noaptea Învierii. Sunt cântări care se cântă în special la Utrenie”, a mai menționat părintele diacon Mihail Bucă.

CD-ul va fi lansat, în cadrul unui eveniment special, la finalul acestei săptămâni.

„Lansarea va fi duminică, 8 mai, la Biserica Paraclis Patriarhal Sfântul Spiridon Nou, la orele 19:00”, a explicat dirijorul grupului psaltic „Tronos”.

CD-ul „Ziua Învierii” poate fi achiziționat de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente