Un nou așezământ social în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

PS Părintele Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopi Romanului și Bacăului, a oficiat sâmbătă, 25 mai 2013, Sfânta Liturghie arhierească în Parohia Hociungi II, comuna Moldoveni. Din soborul slujitor a făcut parte și Pr. Protopop Cozma Vasile, protopop de Buhuși, numeroși preoți și diaconi.

După oficierea Sfintei Liturghii, PS Părintele Ioachim Băcăuanul, a săvârșit slujba de târnosire a noului Așezământ social cu hramul „Sf. Împărați Constantin și Elena” și a clopotniței, potrivit epr.ro. Așezământul se află în curtea Bisericii „Sf. Nicolae” și a fost ridicat începând cu anul 2010 sub coordonarea P.C. Pr. Paroh Bibiruș Cătălin-Adrian, ajutat de credincioși, și cu sprijinul deosebit al PS Ioachim Băcăuanul.

Noul așezământ social filantropic din Parohia Hociungi II va constitui încă un centru de mare importanță pe lângă celelalte așezăminte deschise pe cuprinsul eparhiei, în cadrul sectorului de asistență socială și filantropie creștină.

Pentru deosebitele lucruri care le-a realizata, Pr. Paroh Nicloae Bibiruș Cătălin-Adrian a fost hirotesit iconom. Persoanelor care au adus o contribuție acestor lucrări li s-au înmânat Distincție de vrednicie din partea Ierarhului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…