Un nou așezământ pentru bolnavii de cancer în București

În curtea bisericii Parohiei ‘Sfântul Pantelimon’ din Protoieria II Capitală se va ridica un așezământ social destinat îngrijirii persoanelor bolnave de cancer, aflate în fază terminală. Construirea unui asemenea centru este necesară, având în vedere numărul tot mai mare de bolnavi de cancer.

În ajunul prăznuirii Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul a fost săvârșită slujba punerii pietrei de temelie a fundației noului așezământ de către Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, după cum ne informează Ziarul Lumina. Au participat Neculai Onțanu, primarul sectorului 2, și numeroși credincioși. ‘Noul centru social destinat îngrijirii persoanelor bolnave de cancer, aflate în fază terminală, va avea două etaje și mansardă, 30 de camere pentru persoane majore bolnave, aflate în fază terminală, precum și cabinete medicale ce vor fi deservite de personal specializat pentru asigurarea asistenței de specialitate. Ne dorim ca lucrările să fie finalizate anul viitor în luna noiembrie, pentru a putea săvârși de sărbătoarea Sfântului Nectarie sfințirea noului așezământ’, a precizat părintele Viorel Ionuț Iordăchescu, consilier în cadrul Sectorului social-filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Potrivit site-ului Primăriei sectorului 2, pentru realizarea acestui proiect, Ambasada Elveției a aprobat, printr-un program special de finanțare, suma de 550.000 de euro, iar Primăria sectorului 2, suma de 132.000 de euro.

În Capitală mai există un centru de îngrijiri paliative închinat Sfântului Nectarie, care funcționează de aproximativ cinci ani datorită unui parteneriat încheiat între Arhiepiscopia Bucureștilor și Primăria sectorului 2. Deoarece numărul celor bolnavi de cancer crește simțitor, iar mulți dintre bolnavii aflați în fază terminală nu au pe nimeni, Patriarhia Română și Primăria sectorului 2 au dorit dezvoltarea proiectului prin construirea unui nou așezământ social.

Comentarii Facebook


Știri recente